Home Blog

Trotuar in Jurul Casei

0
trotuar in jurul casei vedere 3d cu alee curte

Un trotuar in jurul casei este o alee pietonală sau un trotuar de gardă cu menirea principală de delimitare clară a clădirii de restul terenului amenajat sau neamenajat.

Trotuarul de gardă din jurul casei se poate construi înainte de amenajarea incintei dar și în același timp cu amenajarea incintei.

Ideal este să aveți un minim proiect sau o schiță cu cotele de nivel existente și propuse. un proiect complet pentru amenajarea incintei se numește sistematizare verticală.

Cu ajutorul unui furtun de nivel, o cotă de nivel pe care să o însemnați pe gard sau pe pereții clădirii (cota +1m).

În cazul anumitor locuințe colective noi și a blocurilor vechi, limita trotuarului de gardă intră în proprietatea comună a locatarilor. Este limita între spațiul privat și public.

Lambriuri și alte Protecții Mecanice

0
lambriuri tipologie

Despre Lambriuri și ce rol au acestea. Cu rol estetic, de finisaj dar si de Protecție Mecanică a pereților interiori.

Lambriurile sunt folosite ca protecții mecanice în special la zonele de trecere, holuri de primire și alte zone în care pereții pot fi expuși la loviri din circulația persoanelor, a altor obiecte și corpuri de mobilier (în special scaune, fotolii măsuțe mobile, cărucioare, șamd).

Lambriurile protejează finisajul pereților tratați cu vopsitorii, tapet și alte placări mai sensibile.

În mod eronat s-a perpetuat denumirea de lambriuri sau lambriu pentru orice placare interioară sau exterioară de tip lamelă, șipcă sau ulucă.

Zidarie Portanta Centuri sau Stâlpi Grinzi

0
zidarie portanta vs cadre

Ce este o zidarie portanta . Diferența între o structură pe cadre cu cofrare individuală pe toate laturile la fiecare stâlp/grindă și o structură de stâlpișori și centuri cofrate și sprijinite pe zidăria din BCA sau cărămidă.

Majoritatea caselor din zidărie cu beton armat, construite la noi în țară, sunt alcătuite cu structura de beton cu zidărie neportantă – majoritatea acestor alcătuiri și structuri sunt neconforme în combinații cu zidării slab portante sau neportante.

În cazul structurilor pe cadre, zidăria este realizată ulterior acestei structuri stâlp – grinzi. Pentru structurile cu ” zidarie portanta “, stâlpii (stâlpișorii/sâmburii) de beton armat sunt cofrați și turnați după realizarea parțială sau totală a zidăriei.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Urban Ambition will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.