Home Blog

Regulamentul General de Urbanism

0

Regulamentul General de Urbanism și codul civil sunt bazele elaborării planurilor urbanistice și de amenajare a teritoriului PUD, PUZ, PUG, și a Regulamentelor Locale Aferente.

Regulamentul de Urbanism este de tip General și Local.

Găsiți în acest link Regulamentul General de Urbanism

Legea Urbanismului 350-2001 Actualizata 2019

0
legea urbanismului tabel cu lista de legi aferente suprapuse peste harta plan de urbanism bucuresti

Legea Urbanismului cu toate anexele aferente. În acest articol găsiți actualizate, centralizate, în tabel, toate Legile, Hotărârile de Guvern, Ordonanțele, Ordinele Ministeriale și normele metodologice aferente legii 350/2001 privind Amenajarea Teritoriului și Urbanismul.

Vă scriu și despre stadiul actual al legislației Urbanismului, ce blocaje sunt în acest pachet de legi dar și de ce Planurile de Urbanism, prevăzute prin aceste legi, sunt blocate și generează situații de neconformitate.

Legea de bază este legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul.

Esențiale sunt următoarele legi și următoarele documentații pentru Legea Urbanismului :

PUG PUZ PUD

0
Bloc face umbra balcoane vedere in curtea vecinilor

Care este legătura între PUG PUZ PUD și calitatea locuirii într-un oraș mic, mare sau sat. Densificarea greșit aplicată, lipsa bazelor de date, a resurselor umane și a puterii administrative. Explicarea unor termeni de Urbanism și linkuri utile.

Ordonanța de Urgență nr 51 din data de 21.06.2018

Ordonanța neputinței a recunoașterii faptului că autoritățile nu și-au făcut treaba și obligațiile față de oraș și față de cetățeni:

Ordonanța de Urgență care a pus “Capac” Actualizării / reînnoirii PUG-urilor