Home Blog

Categorii de Strazi si Drumuri

0
categorii de strazi infografic profil de drum sectiune prin strada de categoria I cu sase benzi

Categorii de Strazi si Drumuri analizate și din punct de vedere Urbanistic și realistic. Prezentarea categoriilor de străzi și drumuri, linkuri cu legislația și normativele aferente, infografice, schițe cu profile de drumuri și puncte de vedere privind configurația drumurilor cuprinse în legislații, normative, cărți.

Certificat de Urbanism

0
certificat de urbanism infografic cu birou si cladire

Ce este și ce ar trebui putea fi un Certificat de Urbanism (C.U.) în condițiile în care nu avem informații actualizate în timp real cu fiecare teren, vecinătățile lui, profile străzi, extinderi de străzi, rețele, etc.

Când este important sau mai puțin important un Certificat de Urbanism pentru o amenajare interioară, un gard, o casă sau un ansamblu rezidențial cu zeci de apartamente.

Cadastru Intabulare Ridicare Topografica

0
Cadastru Intabulare Ridicare Topografica

Cadastru Intabulare, Ridicare Topografică Stereo 70, Schița cadastrala a imobilului, Schița cadastrală a terenului, Extras de Carte funciară, Fișa bunului imobil.

Situația cadastrală incompletă, netransparentă și neintegrată cu planurile dinamice Generale de Urbanism (viitoarele PUG-uri digitalizate in sistem GIS) duc la o improvizație permanentă în care derogările și consiliile locale sporesc haosul urbanistic. Traseul și răspusurile / comunicarea între instituțiile statului sunt greoaie. Informația “hărților” urbane este împrăștiată în multiple instituții și locații, o parte digitalizat dinamic, o parte digitalizat scanat nedinamic și o foarte mare parte prin sertare și dosare.

Ce înseamnă toate aceste denumiri, ce rol au acestea, care este legătura între ele și unde este bine sa le folosim pe fiecare în parte sau separat.