Home Blog

Acoperis Terasa sau Inclinat tip Sarpanta

0
acoperis terasa sau sarpanta

Vrei să construiești o casa sau un bloc, te interesează ce fel de acoperiș sau terasă să folosești pentru susținerea învelitorii?

In acest articol vă voi spune de ce pentru un tip de clădire este potrivită terasa și pe alt tip de clădire este potrivit acoperișul clasic. Dacă vrei să faci o casă și îți pui această întrebare legată de costuri, răspunsul este clar: acoperiș clasic, tip șarpantă de lemn, șarpantă metalică, șarpantă parțială de beton armat (BA) sau șarpantă hibridă – BA-metal, BA-lemn, metal-lemn.

Ce este NZEB

0
blocuri insiruite vedere frontala desfasurare incalzire centrala termica comuna de bloc ce este NZEB

Din acest an, toate clădirile noi vor fi clădiri cu consum aproape zero de energie

Conform legii 372/2005 cu prevederi care au intrat in vigoare din ianuarie 2021:  toate clădirile noi realizate de persoane fizice și juridice dar și clădirile publice noi (cu anumite condiționări) vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero. NZEB (Near Zero Energy Building)

Servitutea si Dreptul de Trecere

0
latime de trecere acces pompieri si drum servitute

Servitutea si Dreptul de Trecere sunt cuprinse și explicate pe larg în Codul Civil. Cu toată acestea, este neclar pentru mulți cetățeni care sunt drepturile și obligațiile generate de trecerea / accesul sau permiterea accesului / trecerii pe un teren aflat în proprietate privată.

Dreptul de trecere este un drept generic prevăzut în Codul Civil. Trecerea poate exista cu un acord informal de trecere sau cu un act juridic care materializează acea trecere sub forma unei fășii de teren folosită ca drum/alee de acces auto și/sau pietonal.

În acest Articol voi încerca să-mi clarific necesitatea dreptului de trecere și a Servituților din Codul Civil corelate cu prevederile din alte acte legislative și normative.