Home Blog

Ce vrea Bucureștiul să devină?

0
http://www.pmb.ro/servicii/urbanism/pug/docs/planul_UTR.pdf

Blocuri intre Case și case între Blocuri

Luată ca exemplu, este o zonă în L2A, o zonă periferică din București cu locuințe individuale.
Nu e o zonă centrală și nici măcar semicentrală.
Majoritatea locuințelor din această zonă sunt pe terenuri relativ mici, cu curți mici, locuințe individuale cuplate nu izolate, foarte putine sunt locuințe izolate.
Peisajul nu este rural, este o zonă cu multe case aranjate și cu străzi asfaltate.
Toată zona nu a fost gândită pentru locuințe colective strecurate printre locuințe individuale și nici nu va fi de locuințe colective cu “peisaj urban”, peisaj distopic cu blocuri înghesuite pe străduțe in următoarea sută de ani.
În niciun caz nu va arată a peisaj urban cu aceste viitoare favele colective de tip mini-blocuri “tip vagon” alipite printre case.

Diferenta intre Balcon si Logie

0
schita modele balcoane si logii

Ce este un Balcon?

Diferenta intre Balcon si Logie sau Diferența dintre un Balcon și o Logie.

Pentru balcon definirea se face, clar, ca fiind un element aflat în afara fațadei clădirii, o platformă susținută de structura principală a clădirii.

Majoritatea balcoanelor sunt proiectate pe extensii ale planșeelor etajelor clădirii ieșite în consolă. Sunt și cazuri rare de balcoane ancorate de structura principală sau balcoane pe structură proprie.

Ce este o Logie?

Locuinte Colective Mici (Blocuri intre Case)

0
locuinte colective mici etape de densificare de la locuinte individuale la locuinte colective mici inghesuite

Locuinte Colective Mici (Blocuri Mici sau “Blocuri între Case”) amplasate printre locuințele individuale/unifamiliale (Case) sunt o eroare urbanistică majoră după cum au demonstrat scandalurile, procesele în instanță, acțiunile și precedentele din Timișoara, Cluj, Oradea și București.

Bucureștiul pare că a rămas foarte în urmă

Rămas în urmă din punct de vedere al unui urbanism coerent realizat pentru cetățeni și nu pentru grupuri de investitori care au ca scop profit maxim și nu o dezvoltare sau integrare armonioasă.