Home Blog

Tablou de Tamplarie

0
sevalet pictura cu o fereastra pe el

Revelația

Desenam o serie de planșe sub forma acestui tablou de tamplarie așa cum am învățat în birourile de Proiectare pe unde am lucrat, desenam și “pictam tablouri”, până de curând, mimetic și mecanic, fără să mă gândesc dacă există și o metodă mai bună de lucru.

Cum se Deseneaza Scara

0
schita cu o scara cu cateva trepte , cu cote si notatii pe fundal negru cum se deseneaza scara

Primul principiu pentru a desena corect si eficient o Scara în Autocad este de a începe de sus în jos, de la finisaj spre beton, “offsetând” de la finisaj în jos spre beton.

După ce ați calculat dimensiunile treptelor și contratreptelor, vă alegeți o zonă liberă din desen și desenați/proiectați acolo scara, desenând mai întâi finisajul dorit și apoi offsetați spre structură. După ce aveți scara desenata și liniile betonului/structurii determinate, mutați scara pe zona unde doriți să o amplasați.

Scara optimă de Printare

0
schita cu usi in plan la diferite scari de printare

În Atelierul nostru de “meșteșugari proiectanți” ne-am pus acum ceva timp problema pentru Scara de Printare optimă pentru proiectele noastre. Voi scrie aici și despre alte problematici de lucru cu scări multiple pe aceeași planșă/plan, din cadrului aceluiași proiect.

Modele Memorii Tehnice

0

Memoriile sunt formatate cu diacritice și actualizate cu toate cerințele din legislație.

Prezentul articol va fi completat cu mai multe informații despre formatare dar și despre lucrul general cu memoriile și fișierele word, într-un sistem cât mai eficient discutat și în articolul despre eficientizarea muncii: www.urbanambition.ro/eficientizarea-muncii/

Scara in Autocad și Printarea din Layout

0
scara de printare optima in autocad imagine cu schita in autocad setare layout

Prezentul articol este pentru setarea scării de printare în Autocad, din Layout.
Acest articol va fi actualizat și completat cu prezentare Video pentru toate setările descrise aici și nu numai.

Organigrama

0
exemplu organigrama

Organigrama din cadrul Organizațiilor si societăților comerciale care derulează investiții imobiliare, de cele mai multe ori, au în componența lor departamente tehnice dedicate.
Aceste  departamente includ Arhitecți, Ingineri, Economiști și Tehnicieni Interni.
Pentru obiective și dezvoltări imobiliare, corporațiile sau grupurile de investitori și dezvoltatori își segmentează părțile de proiectare și management după principiul conceptului de WBS discutat în acest articol urbanambition.ro/eficientizarea-muncii/

Eficientizarea Muncii

0
Eficientizarea Muncii Ce este Work Brake Down Structure

Work Breakdown Structure  (WBS) este un concept de Eficientizarea Muncii și Management care organizează conținutul muncii în segmente.
Project Management Body of Knowledge (PMBOK)este exprimarea vizuală sintetizată a conceptului (WBS)

Modele Chenare in Autocad

0
formate si chenare autocad

Xref in Autocad

0

Proiectarea cu xref in Autocad (External Reference) este folosită de multe birouri în domeniile Arhitectură, Inginerie, pentru proiectarea de clădiri civile, publice, industriale, etc.