Home Blog

Diferenta intre Demisol si Subsol

0
diferenta intre demisol si subsol casa pe barca casa pe apa

Diferenta intre Demisol si Subsol este dată simplist de adâncimea relativă la care este “îngropat/scufundat” sub pământ un nivel al unei construcții.

Prevederile legale sunt destul de subțiri și prevăd diferențierea doar ca un raport între partea scufundată și partea de la suprafață, fără să existe nicio referire față de cota maximă la care poate ieși un subsol sau un demisol din pământ.

Conform Normativului P 118-99 din 1999, nivelul de măsurare este descris ca “nivelul terenului (carosabilului) înconjurător”.

Este specificat, în normativ, dacă valoarea înălțimii libere nu trece sub pământ cu mai mult de jumătate din înălțimea acesteia, acesta este considerat Demisol.

Constructie Provizorie

0
Continutul simplificat al documentatiei tehnice dt

O constructie provizorie poate fi considerată definitivă în funcție de materialele din care este alcătuită sau îmbunătățirile care sunt aduse acesteia.

Termenul de Constructie provizorie este cuprins și explicat în anexa 1 la punctul descrierii Clădirilor de importanță redusă din Legea 50/1991 și în Norma metodologică aferentă acestei legi.

În anexa doi a legii (tabelul de jos) sunt prezentate tipurile de construcții care pot fi considerate, în anumite condiții, construcții provizorii și care, implicit, pot fi realizate cu un conținut simplificat al Documentației Tehnice (D.T.)

Autocad vs LT

0
autocad vs autocad LT - infografic

Articolul nu este doar despre Autocad, este despre esența și importanța unei idei care pornește de la o schiță simplă.

Despre ce a fost și ce este acum Autocad 2D și Autocad 3D, dar și despre câteva programe alternative.