Home Blog

Servitutea si Dreptul de Trecere

0
latime de trecere acces pompieri si drum servitute

Servitutea si Dreptul de Trecere sunt cuprinse și explicate pe larg în Codul Civil. Cu toată acestea, este neclar pentru mulți cetățeni care sunt drepturile și obligațiile generate de trecerea / accesul sau permiterea accesului / trecerii pe un teren aflat în proprietate privată.

Dreptul de trecere este un drept generic prevăzut în Codul Civil. Trecerea poate exista cu un acord informal de trecere sau cu un act juridic care materializează acea trecere sub forma unei fășii de teren folosită ca drum/alee de acces auto și/sau pietonal.

În acest Articol voi încerca să-mi clarific necesitatea dreptului de trecere și a Servituților din Codul Civil corelate cu prevederile din alte acte legislative și normative.

Unde ai Voie sa Stationezi Unde ai Voie sa Parchezi

0
Unde ai voie sa stationezi Unde ai voie sa parchezi semn stationarea si parcarea interzisa pe fundal cu o harta stilizata a unui oras

Unde ai voie să staționezi sau unde ai voie să parchezi în fața casei sau în fața blocului. Ce faci dacă dacă te afli în vacanță, cu mașina, într-un oraș aglomerat sau în centrul unui oraș cu multe zone pietonale. Este interzisă sau permisă parcarea, staționarea sau chiar oprirea pe orice tip de domeniu public. Sper ca acest articol să vă ajute.

Mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate. Am comparat cele două legi principale care ne spun cum și unde ai voie sa stationezi sau unde ai voie sa parchezi. Despre Legea care se referă la ridicarea mașinilor de pe trotuare sau alte suprafețe de teren publice, dar și despre legea care se referă la ridicarea mașinilor de pe drumuri sau de pe marginea drumurilor.

Scenariul de Securitate la Incendiu

0
Scenariul de Securitate la Incendiu infografic cu pasii pentru intocmirea acestuia

Logistica întocmirii unui proiect care implică Autorizare sau Avizare la ISU s-a complicat după dorința ISU pentru modificarea procedurii de întocmire și completare la Scenariul de Securitate la Incendiu. (SSI)

Dacă nu era suficient de complicată procedura, acum s-a complicat și mai mult cu prezenta pandemie în care documentele printate au potențial real de contaminare.